Wat maakt een sprankelende lak

Auto laten polijsten

 

Uiterlijk kan misleidend zijn. In de was gezette auto’s die er glanzend uitzien, zijn in feite niet schoner dan auto’s die er groezelig uitzien. Je moet beter kijken naar wat een glanzende lak zo aantrekkelijk maakt.

Het is veilig om te zeggen dat een schitterende lak moeilijk te verslaan is. De belangrijkste reden waarom autowas zo in trek is, is dat het een beschermende barrière vormt voor de lak, die daardoor bestand is tegen zoveel natuurlijke en geïntroduceerde zaken.

Natuurlijke vormen van bescherming.

Autowas is beschermend, maar niet onkwetsbaar. Ze kunnen worden overtroffen door een jumbojet en volgespoten met wonderpillen. Er zit een echt element aan dit soort bescherming. Het ligt aan het weer, de omstandigheden en de omgeving waaraan de auto is blootgesteld.

De wax kan ook worden aangetast door zaken als strooizout en ijs. De wax is chemisch gebonden aan de lak en het is erg moeilijk om met conventionele spuitverfproducten een deuk in de lak te maken. De beste manier om autowas te maken is door milieuvriendelijke autolakreinigers te gebruiken. Helaas zijn deze producten niet zonder hun eigen problemen.

Als menselijke producten worden autowassen gemaakt met het oog op een laag milieueffect. Helaas betekent dit dat ze het milieu op een negatieve manier kunnen beïnvloeden. De oppervlakte-actieve stoffen in de polish zijn zo ontworpen dat de wax zich in een eenrichtingslaag aan de lak hecht. Permanente inkepingen in de lak ontstaan meestal door machinaal polijsten in plaats van met de hand, waardoor ook zuurschade kan ontstaan.

oxidanten – een chemische reactie tussen zuurstof en koolwaterstoffen waarbij zuren ontstaan die zure regen veroorzaken.

car waxzone – een beschermend additief dat een barrière vormt tegen zuurstof en water.

Als het gaat om de behandeling van koplampen, behoren de Optimum Hybrid II daglicht witte lakproducten verbranding tot de beste die u kunt krijgen. 24 uur bescherming van de koplampen wordt bereikt dankzij de dubbele werking van Optimum’s Franchise Wax technologisch geavanceerde glansversterker en beschermingsspul, speciaal ontworpen om koplampen te verduisteren.

Lees meer:
Glascoating auto
Auto poetsen Den Haag

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.