ontwerper ontwerp Cosmic Herman

Theaterdoeken

 

Topontwerper Vin Herman gebruikt zwarte velours stof voor de ruimte tussen de skeletverlichter en de ladder. Het gordijn in Apollo-stijl vouwt en ontvouwt zich op een frame, waardoor een beter zicht op de performers mogelijk wordt. Dit is niet “alleen” het gordijn, maar een gordijn voor het hoofd, het gezicht, de kleding, de voet en de rug van de toneelpersoon. Een belangrijke functie in het ontwerp van Zimmer is het opnemen van de achterwand, zodat de theatermuren niet alleen vuur kunnen tegenhouden, maar ook rookdeeltjes kunnen helpen afvoeren.

Diezelfde gordijnen, die worden aangeduid met “Mod-P”, helpen theaters het geluid van de voorstelling onder controle te houden. Het AOF beveelt aan het geluid vanaf het begin van de voorstelling volgens een vast schema te laten spelen en het geluid tijdens de pauze aan te laten. Het geluid wordt officieel in stappen van 15 minuten uit het theater verwijderd. De routine wordt voortgezet tijdens de pauzes. Dit betekent dat een vertraging van slechts één minuut een dramatisch effect kan hebben op de tolerantie van het publiek en de werking van het speelveld. Als een theaterdoek problemen heeft met geluidsoverbelasting tijdens de pauze, kan het verstandig zijn om een alternatief geluidssysteem met een efficiënte stroomvoorziening te voorzien.Geluidsuitstralende gordijnen zijn als een on-board space-age geluidssysteem voor het publiek. Zij kunnen de hoge frequentie van een geluidsbron filteren, om onenigheid tussen commentator en publiek te verminderen. Deze alles-in-één papieren gordijnen hebben een demping van 76dB, 4 keer meer dan soortgelijke hoogfrequente gordijnen die voor thuisgebruik worden gekocht. De lichtgewicht podia worden “bounce room” gordijnen genoemd, en moeten met “geveegd veegpapier” worden bedekt om de trillingen te dempen. Het is aan te bevelen dat de veeg het geluid van de podiumbewoner afbuigt om het cortisolniveau te verlagen. Als de juiste handgreep wordt gebruikt, kan de trilling weerkaatsen op het gordijn, waardoor het sterker wordt. Eventuele vervormingen zullen correleren met de grootte en vorm van de individuele gordijnsecties en of ze gebogen, vierkant of conisch zijn.

Het Bump-Out (Cosmic Particle) Glass CDT zal het geluid dat in de zone van het podium tussen de p.a.master en het gordijn wordt voortgebracht effectief absorberen door in de zone van het gordijn zelf te komen. Een groot voordeel van dit glas is zijn doorzichtigheid, in tegenstelling tot zwaardere materialen zoals mohair en cellulose die minder doorzichtig zijn. Het “Cosmic Particle” glas is het meest geschikt om minstens 10 centimeter (3 inches) door te dringen, d.w.z. aan de voor- of achterzijde van het toneel. Donker- en lichtgekleurde gordijnen zijn zeer effectief in het reduceren van geluid. Heldere cyaan gordijnen, onder witte, blauwe, paarse en rode gordijnen, zijn effectief tegen lichtreflectie van het podium, en zouden moeten worden gebruikt als alle standaard gordijnontwerpelementen worden gebruikt.

 

LEES MEER :

Brandvertragende stoffen

Stoffen groothandel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.