Hoe snoei je een boom

Boom omzagen

 

Wanneer u de boom hebt gekozen die u wilt verwijderen, moet u nagaan of de boom op die manier kan worden verwijderd. Alle gezonde, recent aangeplante bomen kunnen op de juiste manier worden verwijderd op de manier die op het moment van verwijdering is voorgeschreven.

Het zal veel geld besparen als uw plaatselijke boomchirurg erop toeziet dat de door u geselecteerde boom fysiek in staat is om te worden verwijderd. Als er bijvoorbeeld voedingsstoffen aan de boom zijn toegevoegd in de vorm van kunstmest, dan kan de boom worden verwijderd in een vorm die de boom niet zal beschadigen. Dit feit heeft gevolgen voor de schouders van een boomchirurg. Als hij naast het eenvoudige rooien ook nog een reeks delicate kapwerkzaamheden moet uitvoeren, kan de boomchirurg in zijn team van verdedigers een berg werk te verwerken krijgen.

Boomverzorging

Een goed verzorgde boom zal blijven groeien en dus altijd betere dagen tegemoet gaan. Er zal minder stress zijn voor de boom en hij zal valpartijen over het algemeen ook beter overleven. Als er gesnoeid wordt, moet dat om een specifieke reden gebeuren. Snoeien zal de boom helpen om onmiddellijk te genezen nadat hij gewond is geraakt. De boom zal een aantal overhangende takken hebben die vaak op een zodanige manier zijn verwond dat ze de boom geen voeding geven.

Het is belangrijk te weten wanneer een boom moet worden gesnoeid, aangezien het juiste moment over het algemeen afhangt van de leeftijd van de boom. Jongere bomen moeten worden gesnoeid nadat ze vruchten beginnen te dragen. Deze takken zullen bijzonder gevoelig zijn voor schade bij harde wind en de takken die beschadigd zijn, zullen snel uitlopen.

Bomen moeten zo worden gesnoeid dat de natuurlijke vorm van de boom behouden blijft, vooral bij nieuwkomers. Verwijder één of twee takken per jaar, vooral bij nieuwe scheuten die bij harde wind beschadigd dreigen te worden. Het is verstandig om de onderste takken van een jonge boom te laten ontwikkelen, omdat zij de honingbodem leveren die zo belangrijk is voor de boom.

Een beetje maaien verbetert meestal het uitzicht van een gazon, vooral als het aan de noordkant van een border ligt. Strijkers met nectarzeef zijn ideaal voor deze taak. Ten slotte moeten de onderste takken van sommige bomen regelmatig worden gesnoeid om te voorkomen dat ze te open of te topiair worden. Dit kan op elk moment van het jaar worden gedaan, maar het is het beste in de rustperiode wanneer het metabolisme van de bomen lager is en het gemakkelijker is om aanpassingen aan het snoeiproces te maken.

 

LEES MEER :

 

meubel ontwerper

boom omzagen

duurzame meubels (focus)

lokaal hout

interieur ontwerper

interieurarchitect

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.