Hoe maak je je lichaam meer doorlaatbaar

Geluid dempen

 

Geluid ontstaat door fysieke trillingen en spierkracht. Stel je voor dat je lichaam een trillende tafel is waarop een dunne plank rust. Stel je voor dat er een tafelkleed over de trillende plank wordt gelegd. Het resulterende geluid is vervelend, nietwaar? Op dezelfde manier creëert een luidspreker of uw lichaam geluid. De trilling van je lichaam genereert een geluid. Zonder een obstakel, zoals een laag materiaal, kan het geluid vrij ontsnappen. Daarom isoleren we onze leefruimtes zoals badkamer en keuken om geluidsoverlast te verminderen. Laten we ons eens voorstellen dat u een akoestische gitarist bent. Je instrument is als een klankkast of lichaamsmicrofoon. Je wilt de rust bewaren, en toch vrij en intuïtief je instrument bespelen.

Om dit te doen, heb je een obstakel nodig, zoals een lichaam. De body heeft geen speciale kenmerken nodig. Hoe dikker de body, hoe meer geluiddemping je krijgt. Laten we eens kijken of we de body meer geluidsdoorlatend kunnen maken. Hier zijn wat tips voor geluidsdichte montage.

De hals moet gemaakt zijn van een geschikt materiaal, zoals sparrenhout of cederhout. Hij moet groter zijn dan de body van de gitaar om de frets beter te kunnen plaatsen. De grootte van de body is niet zo belangrijk als de breedte en dikte van de hals.

De voor- en achterkant van de gitaar moeten gemaakt zijn van een geschikt materiaal, zoals ebbenhout. Elk soort hout dat meer dan 1 mm kan uitsteken is te zacht en zal het geluid absorberen.

Tuners en snaren moeten gemaakt zijn van metaal, synthetische kern, ofmyspaceup. Metalen snaren zullen niet goed trillen, dus moet je zachtere snaren met een synthetische kern gebruiken. Dit is om ervoor te zorgen dat de body van de gitaar voldoende belast wordt met snaren.

De moer moet nauwkeurig zijn met uitzondering van de twee F’s.

Zorg ervoor dat de hals niet te breed en niet te dun is. Noch te slank, noch te dik zal resulteren in te veel actie en afleiding van de vingers.

Controleer of de intonatie correct is met de E snaar ongeveer 1/64e (13e) van een stap omhoog. Als hij scherp is, zal de wijsvinger op de twaalfde fret glijden en vice versa. Als de E-snaar echter plat is, kun je je derde vinger binnen de snaar gebruiken en de gewenste intonatie krijgen.

*Low action ischy

* Gitaarsteun

* Gitaar capo

* Gitaar stemapparaat

*uctive pickups voor clean en lead sounds

Veel gitaren hebben minder of geen

 

LEES MEER : 

studio bouwen 

geluid dempen

geluidsdempers 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.