Een gids voor fietsen kopen

Fietsenmaker Rotterdam

 

Er zijn zeer goede fietsenwinkels in het hele land, hoewel de Nederlanders de bijnaam “fietsenselecteurs” hebben gekregen. Sommige fietsen worden in fietsenwinkels verkocht (waarmee dit het enige beroep is waar het spreken van een eigen taal het verschil maakt voor de prijs).

De publicatie van de Nederlandse Fietstoerkaart heeft in hoge mate bijgedragen tot de populariteit en de groei van het beroep van fietsenmaker in Nederland. Voor meer informatie hierover, zie

Vaak moet men toestemming vragen om op privé-wegen en paden te mogen rijden. Helaas zijn er soms veel onaanvaardbare douane [sic] controles in perken en terrassen in heel Nederland, dus vraag een paar keer wat de regels voor fietsen zijn. Ongeveer 75% van de buitenlanders wil eerst de taal van het land leren voordat ze er een fiets kopen. Veel bestuurders van fietstaxi’s spreken ook alleen Nederlands, dus sommige kinderen die nog niet eerder een fiets hebben gehad staan voor de keuze tussen de twee.

Ongeveer de helft van de fietsreizigers en tweederde van de fietsers legt de fietsroute alleen af. Dat is eenvoudiger en sneller dan wanneer ze met het openbaar vervoer naar huis moeten of met de fietsauto [d.w.z. een fiets-privé-route via een autoroute]. In veel gemeenten zullen ze waarschijnlijk vragen om je legale status te controleren, in dat geval is het beter dat je een fietslederen zelfbanner draagt.

In Nederland is het erg moeilijk om verschillende wielmaten te zien. Daarom zijn er mensen die pedalen gebruiken met een maat die overeenkomt met de wielmaat die ze al hebben. Het pedaal van een typische 110mm heeft een omtrek van ongeveer 22-26mm, maar een wiel van dezelfde maat heeft een omtrek van 25-30mm. Dit betekent dat er ongeveer 219-264 mm afstand is tussen uw pedaal en het wiel. Natuurlijk zou het fietsen met ditzelfde pedaal op een wiel met een wieldiameter van 127mm zeker dislocaties veroorzaken.

Een kleine fiets is handiger dan een kleine auto om door de stad te fietsen. Als je niet deelneemt aan een voortdurende verkeersstroom en chaos zaait, kun je de fiets langzaam en comfortabel gebruiken. Hoewel de fiets niet te zwaar is, is hij hier en daar gepantserd om botsingen met fietsende auto’s of met grote voorwerpen te voorkomen. Dit moet worden onderzocht voordat u een fiets in Nederland koopt.

Nederland is over het algemeen een zeer sociaal land. Sommige mensen vinden het gewoon leuk om in het café een kopje koffie te drinken of te eten en een praatje te maken met klanten, terwijl anderen gewoon op het terras willen zitten en met hun vrienden of collega’s willen praten over fietsen. Afhankelijk van uw behoeften zijn er tal van mogelijkheden om steun te vinden voor het een, het ander of allebei. Wat u ook zoekt, er is een klantendienstmedewerker of fiets community om u te helpen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.