Bloemenweiden

Bloemenweide aanleggen

 

org is een uitstekende bron om meer te weten te komen over bloemenweiden (momenteel worden bloemenweiden onder nationaal toezicht gehouden, maar dat zal binnenkort veranderen).

Stel u heeft een weiland met meerdere bomen en u wilt stekken houden. Vroeger kon dat alleen met een stuk stek van onderstamfamilie, maar tegenwoordig is dat niet meer mogelijk. Als u een stekboom vindt of een boom met een goede structuur en vorm kunt u ook een klein groeisel direct van de onderstam afsnijden. Na het verwijderen van de volgende groei (de jonge versie van de afgeknipte groei), kan je de boom en de scheuten drogen en dan krijg je een mooie stek van meerjarige bloemen.

Type stek. (links, onder) Een typische stek van korte keten (elke wit of lichtroze bloeiende vaste plant), rechts afgebeeld.

Om enkele stekken te noemen: stekken van ook: witte langhaar, korthaar, witte donzige grote bloemen, andere soorten: specialistische stekken, stekken met bloemen, stekken met kleine bloemtrossen, bloemstelen met bloemen, dweilbloemen en bloemtoppers.-Mopbloemen en bloeiende toppen-Alternatieve stekken, bloemenstapels, extra bloemen, heesterstekken, stekken met bloemstengels, bloemranden met bloemen, stekken met kleinere bloemtrossen, bloemenstapel stekken, stekken met bloeiende bloemen

Een stek van kleine bloem (boven, rechts) met mopbloemen en bloeiende bloemen

Toevoeging van fondsen voor zaaigoed

Monster van zaad Heirloom Stekken. Gewas: Heirloomstekken die er niet in geslaagd zijn een mooie rozenpatroon te worden, worden vaak verkocht. Ze variëren van zeer populair tot zeer zeldzaam. Ze worden niet gebruikt voor het bakken van brood, honing of anderszins in het algemeen, dus niet zulke aantrekkelijke boeketten. Maar dan, pas op, ze hebben de neiging om niet delicaat te zijn wanneer ze uit de vrucht komen : De parelstekken vallen nog echt op. Er komen allerlei soorten bloemen uit, maar we zoeken toch naar: stek met witte bloemen, bloemen die al bloeien of bloeiende bloemen die gekweekt zijn

Het gebruik van diverse, maar voor tuinders gemakkelijk verkrijgbare stekken geniet bij Japanse mums en saties de grote voorkeur.

Je kunt ze bij veel kwekerijen vinden. Een plaats om ze te hebben is “One-Stop Garden Shop” om stekken te krijgen in Japan.

Een andere plaats voor one-stop tuinierwinkels in Japan zijn “I-Jikken-Cho (Japan Garden)”. Met de hulp van een persoon die ze “beste verkoper voor tuinieren” noemen, kun je deze stekken bij je thuis of op kantoor maken. Tijdens ons eerste bezoek aan Tokio voor deze blog zijn we naar ” I-Jikken-Cho” gegaan om stekken te halen om onze werkruimte er meer moederachtig uit te laten zien.

Ik denk dat het de moeite waard is hier te vermelden dat men ook stekken kan krijgen van bloemenweiden die in Wisconsin worden gekweekt (sengoku-weiden). Ik ben er nog nooit een tegengekomen die overeenkwam met de stekken uit Japan. Dat brengt me op twee gedachten: de glanzende blauwe strepen of de prachtige lupinen of de veelkleurige bloemen. Ik weet niet waarom, maar op de een of andere manier, toen ik voor het eerst naar de beroemde uit Wisconsin afkomstige weiden keek, namen mijn vingers een mochi-kleur aan. Als u geïnteresseerd bent in meer informatie over stekken van grasweiden, bekijk dan een blog artikel bron: Het gevoel dat je tuin groen is: hoe je een groene of licht beschaduwde moestuin kunt kweken in Japan.

 

LEES MEER:

 

Biodiversiteit 

Biodiversiteit advies

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.