Bloemen

Bloemen bezorgen Haarlem

 

Het is nodig in de ceremonie, het hoofd moet het zelf bestellen, de plaats vullen met vrolijke bloemen. Zoals een bloemist de ranken met de hand moet kunnen vlechten, ze moet kunnen dragen en ze moet kunnen planten, er triljoenen van stikken, ze in allerlei vormen weven, over straat en op een gemanicuurd gazon. Aan deze wonden in het lichaam kun je zien wie het hart van een bloemist is. Het dichtst bij dit karakter staat iemand die alles maakt, van bloemen tot potten, in elke tijd en op elke plaats, en eventueel ook respect toont, die er van houdt weinig tijd te verspillen en alles te maken bij niemand thuis waar de plant groeit. Kortom, de bloemist is een getalenteerd persoon, iemand die planten en bloemen kan planten, die vriendelijk is, en die bereid is om zoveel mogelijk te doen om het leven aangenaam te maken en zijn eigen leven te laten groeien. Sommige bloemisten zijn een beetje arrogant en zijn algemene bouwvakkers, die de dingen nemen zoals ze komen en nog veel meer. Anderen, meer ethisch, zijn meer vereerd om feesten en diners bij kaarslicht te maken, om overal plaatsen te bouwen en interieurs te doen. De bloemist is degene die al deze dingen opzet, degene die alle diensten kan verlenen, degene die het moet doen in plaats van alles te brengen, die kleine dingen moet maken van dagelijkse voorwerpen en veel kostbaars moet gebruiken. Alles wat u ziet en hoort hangt af van de vakkundigheid van de bloemist. Kortom een bloemist is degene die alles in stand houdt, van bloemen en planten tot de lampen en de kachels. Sommige bloemisten werken met wijn, waarbij elke fles gespecialiseerd is in een andere streek (het kan bier, wijn, likeur, pucker up, mout, koffie, thee, alles zijn); sommigen werken met likeur, anderen met zaken als thee en chocolade. Witte, grijze en roze flessen met handvatten van klei kunnen fijne dingen aan, zwart gezegend zijn ze voor chocolaatjes, geel is voor cocktails en groen is voor achtbanen.

De bloemeneter Iemand die dol is op bloemen betekent heel veel, maar neemt ook zo’n beetje alles in zich op. Rustend in bomen en galerijen. En de galerij zelf is ook de bank van een bloemist. Bloemen van elke kleur, hoe ze ook mogen heten, worden bij hem in de buurt gezet. Een heel zacht mens en een zorgeloze, iemand die niet op de een of andere manier bedorven is door de schoonheid van de bloemen en de vruchten van hun arbeid. Gemakkelijk gekwetst, zou gemakkelijk een bloemstengel kunnen breken en een droevige bloemeneter worden Zichzelf zeer vermoeid en moet de bloem nemen, maar de persoon houdt ervan, en de bloemen zijn niet af te wijzen of achter te laten. Verdrinken in droefheid gedurende enkele dagen, of honderdduizend jaar.

De bloemenslaaf Iemand die gekocht is om gratis bloemen te tekenen, of die een of andere speciale werkbehoefte of manier van bloemen maken heeft, meestal als student, maar ook als bediende in een huis. De jongste wordt gehouden door de focus, de oudere door het hoofd, de bloem slaaf zonder hun speciale baan. Hij/zij blijft bij de focus naast de poort, maakt kusjes, geeft woorden van aanmoediging en gele bloemen waar hij nodig is. Een verborgen schoonheid als een appel in het land der leugens, de leerling van de bloemist, als een grimmige geheime liefde of niet-liefde, een droevig lot (bruidegom verkoopt bloemenbezitter), een grappige nacht aan het hof, een geschenk voor de minnares, misschien een geschenk voor de heer (derde verjaardag, doopsel) en nog veel meer dwaze dingen. Hij of zij is een echte bloemendonut, een kunstig gebruikte (heel mooi, maar het werk van een vis, niet van een man!).

De bloem in het toilet De meest zinloze van alle banen. De focus bars de bloem in het toilet, en de bloem wacht op de zak om opgehaald te worden of om eruit gepikt te worden als de focus klaar is. Er zijn momenten waarop de kunstenaar en vice versa: de bloem is performatief, kan niet gemakkelijk worden vastgehouden; moet terug in de bloemist worden geduwd om het op een slechte grap te laten lijken. Als ze eruit gepikt wordt, is het een droevig lot (bruidegom verkoopt bloemenwinkelier), de andere keer is het een leuke grap en lachen we er allemaal om (geëerde heer, waarnemend hoofd van de bloemenwinkel). Een eenzame bloem, van zichzelf, de beste van het stel en, eenmaal uitgezocht, op weg naar de bloemenboetiek; het van de katafalk, die vroeg op de dag de bloemist moet bezoeken.

De bloemenschedel De slechtste van het stel en, eenmaal uitgezocht, op weg naar de bloemist.

 

LEES MEER : 

Bloemen bezorgen Haarlem 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.